Komplexní spotřebitelské informace

Vážený zákazníku,
na Váš stůl se v tomto ojedinělém balení dostávají „Dary šumavské přírody” ve své autenticky čisté podobě. Jsou výsledkem snahy řeznických mistrů provozovny Jatka Volary zachovat tradiční způsoby zpracování s ohledem na kvalitu, čistotu a poctivost masa tak, abyste si i Vy mohli vychutnat chuť ryzího hovězího ze Šumavy. Originální kartonový box obsahuje pět základních druhů hovězího masa, hovězí zadní, hovězí plec, hovězí krk, hovězí žebro a hovězí kližku, o celkové hmotnosti 10 kg. Navíc zde najdete kosti pro přípravu silného domácího vývaru, který je vynikajícím základem pro polévky i omáčky.

Hovězí maso v balení pochází výhradně z vybraných plemen masného skotu. Ten se chová převážně pastevním způsobem na horských a podhorských pastvinách Šumavy, které nebyly minimálně 20 let hnojeny průmyslovými hnojivy a ošetřovány chemickými ochrannými prostředky.

Takto chovaný skot je zárukou vysoce kvalitního hovězího masa. Vyznačuje se křehkostí, šťavnatostí, charakteristickou barvou, vůní a je základem úspěšné kulinářské úpravy.

Vše na první pohled

Garance bezpečné potraviny Šumava - originální produkt Etiketa produktu Informace o živočišném původu zvířete


Hovězí maso ke své výjimečné chuti dozrává
Čerstvé hovězí maso je krátce po poražení nevhodné pro okamžitou kuchyňskou úpravuje tuhé a postrádá charakteristickou chuť a vůni. Své vynikající vlastnosti získává hovězí maso zráním. Zrání masa je proces, během kterého mírně roste PH, zvyšuje se rozpustnost bílkovin, uvolňuje se ztuhlost svalů a zlepšuje se vaznost. Vyzrálé maso je křehké a má svou charakteristickou chuť. Doba zrání závisí na druhu masa a teplotě.

U hovězího masa, které jste zakoupili, již proces zrání proběhl. Maso bylo po poražení zvířete uskladněno ve čtvrtích po dobu 5–10 dnů při teplotě +1 až +3 °C, tedy v ideálních podmínkách pro zrání. Díky tomu může být maso, uložené v kartonovém boxu, připraveno k okamžité kuchyňské úpravě.

Maso, které neplánujete spotřebovat do doby trvanlivosti uvedené na obale, zamrazte. Zamražením se kvalita hovězího masa nezhoršuje, jeho opětovným pozvolným rozmražením se naopak jeho křehkost zvyšuje.

Dělení hovězího masa

 

Společnost ZEFA Volary s. r. o., navazuje na slavnou tradici volarských řezníků a uzenářů. Díky svému přístupu získala dotaci z Evropské unie a mohla v posledních letech rozšířit své služby. Stala se také členem podnikatelské skupiny Agrokomplex Šumava, která komplexně hospodaří v horské a podhorské části Šumavy.

Nabízíme několik receptů na úpravu jednotlivých partií masa obsažených v kartonovém boxu a přejeme Vám radost při kuchyňské přípravě a dobrou chuť.

Garance

<< Zpět na úvodní stránku